Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

 

Haringsalade

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
Trefwoord2016, juni
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Ingrediënten:

  • 2 st vastkokende aardappelen
  • 8 st nieuwe haring schoongemaakt
  • 100 g fricandeau dikke plak
  • 2 st gekookte bietjes
  • 2 st friszure appels
  • 1 tl dille
  • 1 ½ el witte wijnazijn
  • 3 el zonnebloemolie
  • 3 st hardgekookte eieren
  • zout en peper
  • 100 g gemengde sla

Instructies

Bereiding:

  • Kook de aardappelen gaar in de schil en pel ze wanneer ze nog warm zijn. Snijd in blokjes.
  • Snijd de haringen in smalle repen. Snijd het vlees, de bietjes en de appels in dobbelsteentjes.
  • Hak de dille grof.
  • Meng de blokjes aardappel, haring, vlees, bietjes, appel en dille voorzichtig door elkaar. Voeg zout en peper toe.
  • Voeg vervolgens 1 ½ el azijn en 3 el olie toe.
  • Snijd de eieren in partjes.
  • Proef op smaak en voeg zo nodig toe wat de smaak optimaliseert.
  • Zet ca een uur op een koele plaats.

Serveren:

  • Bedek 12 zwarte borden met toefjes sla en deponeer voorzichtig de salade er op.
  • Garneer met het ei.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Chenin Blanc- False Bay - Wellington
Bleekgeel van kleur, in de geur intens tropisch fruitig (ananas, passievrucht)en aromatisch, de smaak is opwekkend fris en sappig. Gewoon erg lekker!