Haringsalade
Ingrediënten
Ingrediënten:
- 2 st vastkokende aardappelen
- 8 st nieuwe haring schoongemaakt
- 100 g fricandeau dikke plak
- 2 st gekookte bietjes
- 2 st friszure appels
- 1 tl dille
- 1 ½ el witte wijnazijn
- 3 el zonnebloemolie
- 3 st hardgekookte eieren
- zout en peper
- 100 g gemengde sla
Instructies
Bereiding:
- Kook de aardappelen gaar in de schil en pel ze wanneer ze nog warm zijn. Snijd in blokjes.
- Snijd de haringen in smalle repen. Snijd het vlees, de bietjes en de appels in dobbelsteentjes.
- Hak de dille grof.
- Meng de blokjes aardappel, haring, vlees, bietjes, appel en dille voorzichtig door elkaar. Voeg zout en peper toe.
- Voeg vervolgens 1 ½ el azijn en 3 el olie toe.
- Snijd de eieren in partjes.
- Proef op smaak en voeg zo nodig toe wat de smaak optimaliseert.
- Zet ca een uur op een koele plaats.
Serveren:
- Bedek 12 zwarte borden met toefjes sla en deponeer voorzichtig de salade er op.
- Garneer met het ei.
Notities
WIJNSUGGESTIE
Chenin Blanc- False Bay - Wellington
Bleekgeel van kleur, in de geur intens tropisch fruitig (ananas, passievrucht)en aromatisch, de smaak is opwekkend fris en sappig. Gewoon erg lekker!
Bleekgeel van kleur, in de geur intens tropisch fruitig (ananas, passievrucht)en aromatisch, de smaak is opwekkend fris en sappig. Gewoon erg lekker!