Fruitsoep met kruiden en basilicum
Ingrediënten
Fruit
- 2 st mango
- 4 st kiwi's
- 250 g aardbeien
- 1 st ananas
- 2 st sinaasappel
Siroop
- 1000 ml water
- 450 g suiker
- 3 st kaneelstokjes
- 4 st kruidnagelen
- 6 st kardamonzaadjes
- 2 st vanillestokje
- 15 st peperkorrels zwart
- ½ st citroenschil geen wit
- ½ st sinaasappelschil
- 3 plakjes gemberwortel
Yoghurtijs
- 500 ml melk
- 500 ml yoghurt vol
- 6 el cointreau
- 200 g suiker
- ½ st citroen sap
Garnering
- 12 topjes basilicum
Instructies
Fruit
- Schil het fruit en snij alles in kleine stukjes en houd apart.
Siroop
- Laat water, suiker, kruiden en de fijngesneden citroen- en sinaasappelschil en de fijngesneden gemberwortel zachtjes opstaan en laat inkoken tot siroop (ongeveer de helft), grove kruiden eruit halen en laten afkoelen
- 1 uur voor het uitserveren over al het fruit schenken (niet langer)
Yoghurtijs
- Meng de melk en de yoghurt. Roer dan de suiker, cointreau en citroensap erdoor. Doe alles in de ijsmachine en laat draaien tot ijs.
Serveren:
- Verdeel de fruitsoep over de soepborden. Leg in het midden een bolletje yoghurtijs en garneer met de basilicumtopjes.
Notities
WIJNSUGGESTIE
Göttelman Gewürztraminer Auslese, Nahe