Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Fruitsoep met kruiden en basilicum

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangDessert
KeukenMediterraan
Trefwoord2015, juli
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Fruit

  • 2 st mango
  • 4 st kiwi's
  • 250 g aardbeien
  • 1 st ananas
  • 2 st sinaasappel

Siroop

  • 1000 ml water
  • 450 g suiker
  • 3 st kaneelstokjes
  • 4 st kruidnagelen
  • 6 st kardamonzaadjes
  • 2 st vanillestokje
  • 15 st peperkorrels zwart
  • ½ st citroenschil geen wit
  • ½ st sinaasappelschil
  • 3 plakjes gemberwortel

Yoghurtijs

  • 500 ml melk
  • 500 ml yoghurt vol
  • 6 el cointreau
  • 200 g suiker
  • ½ st citroen sap

Garnering

  • 12 topjes basilicum

Instructies

Fruit

  • Schil het fruit en snij alles in kleine stukjes en houd apart.

Siroop

  • Laat water, suiker, kruiden en de fijngesneden citroen- en sinaasappelschil en de fijngesneden gemberwortel zachtjes opstaan en laat inkoken tot siroop (ongeveer de helft), grove kruiden eruit halen en laten afkoelen
  • 1 uur voor het uitserveren over al het fruit schenken (niet langer)

Yoghurtijs

  • Meng de melk en de yoghurt. Roer dan de suiker, cointreau en citroensap erdoor. Doe alles in de ijsmachine en laat draaien tot ijs.

Serveren:

  • Verdeel de fruitsoep over de soepborden. Leg in het midden een bolletje yoghurtijs en garneer met de basilicumtopjes.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Göttelman Gewürztraminer Auslese, Nahe